1 kg potatis
15 g smör
10 g olivolja
Klyfta potatisarna i kvartar.
Det här är själva grundreceptet. Läs kommentarerna för att följa vägen mot den perfekta klyftpotatisen.
1 kg potatis
15 g smör
10 g olivolja
Klyfta potatisarna i kvartar.
Det här är själva grundreceptet. Läs kommentarerna för att följa vägen mot den perfekta klyftpotatisen.
Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!
Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!
På Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.
Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!
Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!
När fantasin tryterkan det vara bra att ha ett enkelt tema. Här är några favoritrecept som passar speciellt bra på en...
Hej och välkommen hit!
Vi heter Magnus och Charlotta. Här hittar du recept på sånt vi lagar ofta och gärna. De flesta recept är tänkta för två vuxna och tre barn. Vi lägger inte upp all mat, bara den som blir tillräckligt god.
Vi uppskattar om du kommenterar recepten. Tipsa gärna någon du tycker om alternativt länka hit om ifall du hittar nåt du gillar.
Vi har tagit alla bilder och du får gärna använda dem förutsatt att du länkar/anger källan.
Matlyckan har ungefär sidvisningar i månaden.
Har du några frågor på recepten går det bra att ställa frågor eller mejla på magnus.fasth(snabela)gmail(punkt)com !
Vi har ett nyhetsbrev med som vi skickar ut nån gång nu och då. Här anmäler du dig till matlyckans nyhetsbrev.
Matlyckan är en hobby och i verkliga livet jobbar vi med Value Based Selling på Sentite AB och vi har också en blogg på temat CPQ - Configure, Price, Quote. Charlotta skriver på Spjuverbloggen - SVAs populärvetenskapliga juverblogg.
En annan hobby är att vi driver en webshop där vi säljer roboten Edison i Sverige, en legokompatibel robot för undervisning i programmering både hemma och i skolan. På sidan MeetEdison.se hittar du övningar och lärarhandledning för roboten Edison.
3 trevliga kommentarer:
Varmluft i 200 grader. Alla potatisar ligger på den runda sidan i en stor teflonform. Potatisen vätskar sig något, men slutresultate efter 40 min blir mycket bra.
De sista 30 min så åkte det med en fläskytterfilé i ugnen. Potatisen stod på fals 2, köttet på fals 4. Köttet blev något torrt (75 grader med termometern). Brukar normalt köra köttet på 175 grader i ånga/varmluft.
Mycket bra resultat.
Varmluft/ånga i 225 grader. Samma teflonform, men 30 g smör istället för blandning olja/smör. Ökade på till 1,1 kg potatis.
Potatisarna stod innne i 30 min och skakades om efter 20 min.
Potatisen fick lite mycket färg men smaken var utsökt. Påminde lite om det yttersta på en bakpotatis.
Klart man ska bidra med recept:
Jag kör på klyftad potatis (som gärna får stå i kallt vatten ett tag innan de ska in i ugnen). Häll ner på en plåt, olja in högen, flingsalta rikligt (4-5 nypor), ev lite örter på (rosmarin eller timjan eller ngt annat kul), sedan kommer det viktigaste, ställ upp dem på skinnet.
Jag har ingen fancy ugn så jag brassar på typ 225 och låter dem stå tills de är finfina i färgen.
Skicka en kommentar