web stats analyzer

söndag 25 januari 2009

Bästa kladdkakan

Skriv ut receptet



Smöra och bröa en form. Det är smidigt om formen har avtagbara kanter. Tiden i ungen är anpassat efter en form på 22 centimeters diameter.

Blanda

250 g socker (ca 3 dl)
90 g vetemjöl (ca 1,5 dl)
50 g kakao (1 dl)
3 g salt (1 tsk)

Tillsätt
100 g smält smör
2 ägg (100 g)

Blanda ihop smeten och häll i formen. Smeten är ganska fast men kommer att rinna ut till kanterna när den blir varm.

Grädda i 20 minuter i en 175 grader varm ugn.

Servera med vispad grädde när kakan kallnat.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Ulrica sa...

Smarrigt! Jag har haft ett gammmalt recept som hette Kalorikaka men denn skulle vara i en gjutjärnsstekpanna, någon sådan har vi inte längre. Detta ersatte det receptet. Tack!

Säsongens recept