web stats analyzer

fredag 2 januari 2009

Tiramisu

Skriv ut receptet




4 äggulor
4 msk socker

1 äggvita

500 g mascarpone
22 savoyardikex
0,4 dl espressokaffe
1 tsk konjak


Vispa äggvitan till skum. 

Vispa äggulorna och sockret pösigt och blanda därefter i mascarpone och så att det inte blir några klumpar (lite i taget och med ballongvisp). Tillsätt den vispade äggvitan.

Brygg espresson och blanda med konjaken i en djup tallrik. Doppa kexen i mindre än en sekund i kaffeblandningen allteftersom och lägg i ett lager i formen. Bre över hälften av äggblandningen. Lägg ett lager till med kex på samma sätt och avsluta med resten av äggblandningen.

Låt stå i kyl ungefär ett dygn innan servering. 

Pudra över lite kakao precis innan servering.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept