web stats analyzer

söndag 4 september 2016

Lax sous vide från frys till bord

Skriv ut receptet

 Det här är ett jättebra sätt att tillaga fryst vakuumförpackad laxfilé utan så mycket arbete. Du kan använda ett sous vide-bad eller som vi gjorde - en ångugn med sous vide-funktion. Om du vill tillaga potatisen på vårat sätt behöver du en ugn som du inte använder till sous vide-laxen.

Det här behöver du för fyra portioner lax sous vide:

4 vakuumförpackade frysta laxfiléer
800 g Amadine-potatis
Olivolja
Havssalt
Peppar

Så här gör du lax sous vide:

Lägg in de vakuumförpackade laxfiléerna i ugnen. Sätt på sous vide-läge på 54 grader. Sätt en timer på en timme.
Sätt den andra ugnen på 225 grader varmluft.

Med trettio minuter kvar på laxen sköljer du av potatisen och delar av dem på mitten. Lägg på en plåt med skurna sidan uppåt och häll över lite olivolja och havssalt. Sätt in i varmluftsugnen i 25 minuter.

När laxen är klar, klipp upp förpackningen och låt rinna av. Salta och peppra.
Lägg upp tillsammans med den färdiga potatisen. Om du vill förhöja laxen kan du alltid toppa med en klick pesto eller aioli.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Unknown sa...

Testade med 48 grader i 33 minuter... Resultatet blev helt OK men lite fastare hade inte skadat.. den var lite åt det mosiga hållet nu... helt OK smak dock med lite peppar och salt och citron....
potatisen blev superbt tillbehör!!
Love Ramon

Säsongens recept