web stats analyzer

torsdag 2 mars 2017

Ångugnscones

Skriv ut receptet

De här sconesen är lagade i ångugn, de tar lite längre tid än vanliga, men blir definitivt frasigare.

Det här behövs för 3 scones:

2 dl vetemjöl
1 drygt krm salt
1 tsk bakpulver
25 g smör
3/4 dl mjölk

Så här gör du:

Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och fördela det i mjölblandningen. Häll i mjölk och arbeta ihop till en deg. Dela upp i tre lika stora delar, forma till bollar och tryck ihop de till platta, cirkelformade kakor. Skåra ett kors så att du får fyra delar i varje scones.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda från kall ångugn på ånga medel 210 grader i ca 15-20 minuter. Då sconesen mestadels är gyllenbruna är de klara.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept