web stats analyzer

söndag 21 augusti 2016

Minikorvbröd till prinskorv - extra saftiga i ångugn

Skriv ut receptet



Det här behöver du till 30 små korvbröd:

2,5 dl mjölk
25 g jäst
70 gram rumsvarmt smör
2 msk socker
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt

Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke tillsätt den varma mjölken och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt sockret, saltet och hälften av vetemjölet - blanda tills degen är helt slät. Tillsätt smöret och resten av vetemjölet (så mycket att degen släpper från bunkens kanter) och fortsätt knåda i 15 minuter i matberedare eller assistent.

Lägg en bakduk över bunken och jäs degen i 30 minuter.


Ta upp degen på bakbord och dela i 30 bitar. Forma avlånga cirka 10 centimeter, smala korvbröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i cirka 60 minuter till dubbel storlek.

Grädda i vanlig ugn 225 grader i 6-8 minuter eller i ångugn på medelhög ånga 200 grader i 25 minuter.

Låt bröden svalna under bakduk och lägg i påse så snart som möjligt.








--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept