web stats analyzer

söndag 12 juni 2016

Hamburgerbröd i ångugn

Skriv ut receptet



Det här behöver du för 7 hamburgerbröd
25 g smör

30 g Vetemjöl Special
1,50 dl mjölk

1 dl mjölk
10 g jäst

250 g vetemjöl special
20 g socker
5 g salt

1 uppvispat ägg
Sesamfrön

Så här gör du hamburgerbröden
Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.

Värm 30 g mjöl och 1,50 dl mjölk i en kastrull på medelvärme.

Rör hela tiden när blandningen tjocknat ordentligt - ta den från värmen och tillsätt resten av mjölken. Kolla att blandningen inte är varmare än 37 grader, annars måste den svalna något

Rör i jästen och blanda tills den löst sig.

Blanda de torra ingredienserna i en degbunke.

Häll i degvätskan. Arbeta degen tills allt har blandats ordentligt, låt den sedan vila 10 minuter. Kör 5 minuter till i degblandaren. Tillsätt smöret bitvis och kör sedan vidare i ca 15 minuter tills degen är mjuk och elastisk.

Ta ut degen på ett mjölat bakbord och skär den i bitar som väger ca 75 gram styck. Rulla bullarna och forma till platta skivor, cirka 7-8 cm i diameter, på en bakplåt med bakplåtspapper.

Täck över en bakduk och låt jäsa till drygt dubbel storlek, gärna i ångugn med jäsfunktion

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.



Sätt in plåten på andra falsen i ångugnen och sätt ugnen på 180 grader medelånga och grädda tills de fått fin färg, cirka 20-25 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler under duk. Lägg dem i en påse så fort de är svala nog.

Låt dem ligga i påsen minst två timmar innan du äter dem, gärna ännu längre tid. Går bra att frysa och tina upp i påse.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept