web stats analyzer

söndag 28 augusti 2016

Äppelkaka med mandelmassa

Skriv ut receptet



Äpplena fortsätter att rasa ner från Transparante Blanche-trädet och jag försöker ta hand om så mycket jag kan. Många portioner äppelkräm har det blivit det men idag testade jag en äppelkaka - ursprungsreceptet kommer från Aftonbladet men jag har modifierat det lite.

Det här behöver du till äppelkakan:

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
150 g mandelmassa
3-4 äpplen

ströbröd till formen

kanel
30 g hackad mandel (en dryg halvdecililter)
1-2 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant.
Smält smöret och rör i sockret. Låt svalna lite
Under tiden som smöret svalnar så hacka mandeln och riv mandelmassan grovt.
Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i kastrullen
Rör i mjölken
Rör ner den rivna mandelmassan.
Häll smeten i formen.
Skala och hacka äpplen och sätt ner i formen i ett snyggt mönster.

Pudra kanel över kakan
Strö på hackad mandel och pärlsocker.

Grädda cirka 50 minuter i 175 grader.

Servera med glass, grädde eller vaniljsås.




--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept