web stats analyzer

tisdag 21 september 2010

Poolish - en bild till Robin

Skriv ut receptet

Ibland händer det att vi får mejl på Matlyckan. Så här skrev Robin:

"Jag har en fråga angående poolish. Hur ska en poolish se ut då den är redo att bakas med? Skulle vara kanon om ni kunde skicka en bild till mig på en poolish som är redo."

Svaret på frågan är att poolishen ska bubbla och om du gör den med jäst (alltså utan surdeg) så kommer den att bubbla upp ganska mycket.

Poolishen blir bättre och bättre tills den blir oanvändbar. Jag skulle inte vänta mer än 24 timmar eftersom jästen sakta men säkert bryter ner stadgan i mjölet. Väntar du för länge (mer än ett dygn) så får du bara en smet som kommer att tynga ner brödet.

Så här såg min senaste jästpoolish ut innan jag bakade ut brödet. Volymen är mer än fördubblad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Robin sa...

Tack så hemskt mycket! Nu vet jag exakt hur poolishen ska se ut när den är redo att bakas med, tack vare din fina bild. Tusen tack!:)

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept