Ett riktigt mustig gryta på högrev som är väl värd besväret. Bacon och oliver ger grytan riktigt god smak och långkoket gör köttet riktigt mört.
Gör så här:
Bryn först av köttet och koka därefter i två timmar
1 kg högrev
50 g grovhackad lök
2 lagerblad
2 msk kalvfond
10 vitpepparkorn
vatten så det täcker (ca 1,5 l)
Stek utan att det tar färg
1 paket bacon
200 g gul lök skuret som båtar
1 msk hackad vitlök
Tillsätt och låt fräsa med ett par minuter
100 g palsternacka i encentimetersskuber
200 g potatis i encentimetersskuber
1 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
Tillsätt och låt sedan koka i 20 minuter
11 dl buljong (som köttet kokade i)
3 dl rödvin
2 tsk balsamvinäger
20 st urkärnade kalamataoliver
Den kokade högreven skuren i lagom stora bitar
Smaka av med ungefär 1 tsk salt
Red av med 1 msk maizena utblandat i vatten
Servera förslagsvis med ris.
1 trevlig kommentar:
Tack för inspirationen. Håller på att tillaga högrev just nu. Det kan man läsa om på www.matochco.se imorgon. :)
Skicka en kommentar