Skriv ut receptet
Smarriga och lättlagade chokladmuffins med ingredienser som oftast finns hemma. De här jättegoda chokladmuffinsen är enkla att baka och förhöjer verkligen vinterfikat.
Receptet är halverat och det blir ganska exakt 8-9 muffins. Vi smälter smöret i mikron och vispar snabbt ihop övriga delar av receptet till en smidig smet och efter fem minuter står muffinsen i sina former i den varma ungen. Varje muffins får en bit choklad i mitten innan de åker in i ugnen.
Receptet är ett klassiskt muffinsrecept kompletterat med lite mjölkchoklad i mitten av varje muffin, mörk och ljus choklad med ett segt innehåll i mitten. Servera chokladmuffinsen varma eller kalla.
Chokladmuffinsen är goda som de är men kan naturligtvis serveras tillsammans med grädde, glass eller frukt.
Det här behöver du:
50 g smör
1 ägg
1.25 dl socker (110 g)
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl (60 g)
2 krm bakpulver
8-9 bitar mjölkchoklad
Gör så här (8 st):
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i mikron och låt svalna.
Blanda alla ingredienser utom mjölkchokladen och häll i det avsvalnade smöret innan allt vispas till en jämn smet.
Häll smeten i 8-9 formar (de ska bara vara halvfylda eftersom de stiger i ugnen). Sätt en bit choklad i varje form.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen.
Om du hellre vill göra hel sats (16 st):
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker (220 g)
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bakpulver
17-18 bitar mjölkchoklad
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar