Det här är en enkel och god paj med kallrökt lax och broccoli.
Degen till pajen innehåller förhållandevis lite smör vilket alltid känns bra eftersom jag inte är någon stor beundrare av just pajdeg. Tycker du annorlunda kan du naturligtvis göra en traditionell deg.
Det här behöver du:
Fettsnål pajdeg (2 pajer):
240 g mjöl (4 dl)
2 krm salt
75 g smör
60 g surdeg (eller 30 g mjöl + 30 g vatten)
1 ägg
Fyllning:
200 g kallrökt lax
200 g fryst broccoli
2 ägg
2,5 dl mjölk
50 g parmesanost
Gör så här:
Hyvla kylskåpskallt smör och blanda med mjölet och saltet till en gryning massa. Tillsätt surdeg (om du har någon - annars tar du 0,5 dl extra mjöl och 2 msk vatten) och ägg och rör ihop till en deg. Kavla ut degen och täck en vanlig låg pajform.
Fördela lax och upptinad (och förförvälld) hackad broccoli i pajformen.
Blanda ihop stanningen med ägg, mjölk och ost och häll över fyllningen. Grädda på 200 graders värme i varmluftugn i 25 minuter.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar