web stats analyzer

fredag 5 februari 2010

Paj med kallrökt lax och broccoli

Skriv ut receptet


Det här är en enkel och god paj med kallrökt lax och broccoli.

Degen till pajen innehåller förhållandevis lite smör vilket alltid känns bra eftersom jag inte är någon stor beundrare av just pajdeg. Tycker du annorlunda kan du naturligtvis göra en traditionell deg.

Det här behöver du:

Fettsnål pajdeg (2 pajer):
240 g mjöl (4 dl)
2 krm salt
75 g smör
60 g surdeg (eller 30 g mjöl + 30 g vatten)
1 ägg

Fyllning:
200 g kallrökt lax
200 g fryst broccoli
2 ägg
2,5 dl mjölk
50 g parmesanost



Gör så här:

Hyvla kylskåpskallt smör och blanda med mjölet och saltet till en gryning massa. Tillsätt surdeg (om du har någon - annars tar du 0,5 dl extra mjöl och 2 msk vatten) och ägg och rör ihop till en deg. Kavla ut degen och täck en vanlig låg pajform.

Fördela lax och upptinad (och förförvälld) hackad broccoli i pajformen.



Blanda ihop stanningen med ägg, mjölk och ost och häll över fyllningen. Grädda på 200 graders värme i varmluftugn i 25 minuter.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept