Skriv ut receptet
Det här är den godaste smulpajen. Äppelkakan passar väldigt bra att servera med vanlijsås eller ännu hellre vaniljglass.
125 g smält smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
socker
kanel
Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret.
Bred ut de skivade äppelklyftorna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite socker och kanel.
Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Om du har äpplen över så kan du prova att koka lite
äppelkräm. Perfekt mellanmål.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
7 trevliga kommentarer:
Har bakat många äppelpajer, men den där ser riktigt god ut!
En riktigt god äppelpaj, detta recept är min favorit. Tack för en bra sida <3
ja gud vad gott det var! Precis lagat det, lite lyx sådär på lördagen :) MUMS
Detta är den godaste äppelpaj jag någonsin har ätit! Ska definitivt göra den fler gånger!
småtorr å föll sönder
Mycket god , den som skrev torr i tidigare kommentar kan inte haft i smör. säkert något margarin eller dyl.
jag tyckte den var perfekt men några jag bjöd den på tyckte den var för mäktig ( för mycket smör)
och jag använde en digitalvåg så exakt 125g smör.
mycket god , rekomenderas
Receptet som funnits på baksidan av gyllenhammars havregryn dom sista 20åren minst. Lättare att komma ihåg än att hålla ordning på receptet =)
Brukar själv lägga vaniljsocker.
Skicka en kommentar