web stats analyzer

måndag 29 oktober 2018

Glasnudelsallad med sesamlax

Skriv ut receptet



Det här receptet är inspirerat av salladen "Saigon" på Mix n Go i Stockholm. Det är i grunden en glasnudelsallad med råkost och lax, allt toppat med jordnötskross.

Vi lagar alltid laxen i ångugnen, men du kan naturligtvis tillaga laxen på annat sätt.

Det här behöver du till Glasnudelsallad med sesamlax:

3 portionsbitar lax, vacuumförpackat
250 gram glasnudlar
1/3 blomkålshuvud
1 morot
1 rödbeta
1 msk sesamfrön
1 gul paprika
1/2 gurka
1 dl edamebönor
1 dl jordnötter

Dressing:
1 lime, saften av alltså
0,5 dl olivolja
1-2 tsk sesamolja
1 msk sweet chili sause
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
(torkad/färsk koriander)

Så här gör du Glasnudelsallad med sesamlax

Lägg in den frusna laxen i ångugnen (i sin förpackning) och tillaga sousvide i 45 minuter på 54 grader.

Koka upp lättsaltat vatten och sjud därefter glasnudlarna i 3 minuter. Skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda ihop dressingen i en stor skål.

Riv morot och rödbeta på rivjärnet. Blanda med dressing.

Skiva blomkål, gurka och paprika med mandolinen. Blanda blomkål och paprika med dressingen, spar gurkan till serveringen.

Kör jordnötterna kort i mixer.

Blanda glasnudlarna med grönsakerna och dressingen och fördela sedan glasnudelsalladen på fyra tallrikar. 

Salta laxen lätt (eller låt bli) och fördela på tallrikarna.

Toppa med gurka och edamebönor. Avsluta med jordnötskrossen på toppen.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept