web stats analyzer

lördag 21 januari 2012

Mörk eller vit chokladmousse

Skriv ut receptetChokladmousse är naturligtvis väldigt god som den är men chokladmousse kan också serveras med frukt, bär och kryddor för att förhöja smaken.

Chokladmousse med vit choklad blir sötare och chokladmousse med mörk choklad får en tydlig chokladsmak. Vid festligare tillfällen gör vi ofta två sorters mousse och serverar med syrliga hallon, passionsfrukt eller granatäpple och dekorerat med några silvriga strösselkulor.

Det här behöver du till chokladmousse

2 dl vispgrädde
2 ägg
70 g mörk eller vit choklad

Så här gör du chokladmousse

Dela äggen och vispa en äggvita hårt. Det är viktigt att det inte är någon äggula i äggvitan för annars blir det svårt att vispa ett hårt skum. Det är därför du börjar vispa äggvitan när du gör chokladmousse.

Vispa äggulorna lätt pösigt.

Vispa grädden hårt.

Smält chokladen försiktigt. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör därefter ner choklad och äggblandningen i den vispade grädden. Vänd ner äggvitan och ställ in i chokladmoussen kylskåp.--

Här är tips på ett vin som passar till chokladmousse.

När moussen kombineras med frukt och bär är det ett tips att välja ett syrligt komplement till chokladen. Hallon fungerar utmärkt, men både lingon och vinbär är spännande variationer.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

3 trevliga kommentarer:

Vegar sa...

Den andra äggvitan tas inte med överhuvudtaget? Eller blandas den i tillsammans med gulorna?

Magnus på Matlyckan sa...

Den tas inte med överhuvudtaget.

Jenny sa...

Det där såg inte tokigt ut! Jag glömmer bort att göra mousse.

Säsongens recept