web stats analyzer

torsdag 24 december 2009

Apelsinsill

Skriv ut receptet



Den här sillen är med för femte året på julbordet. Den är ganska mild och jag tror bestämt att barnen tycker den är god. Speciellt när de varit med och varvat sillen med allt det andra. Receptet är är både knyckt och lånat från Buffé.

Det här behöver du:

1,5 dl färskpressad apelsin (1,5 apelsin)
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
4 sillfiléer (inläggningsill)
10 cm purjolök
En halv apelsin i skivor
10 stötta vitpepparkorn

Gör så här:

Pressa apelsinen och blanda josen med socker och ättikssprit. Koka upp och låt svalna.

Skär sillen i 2 cm breda bitar. Skölj apelsinen och skiva den i tunna skivor. Skölj och skiva purjolöken. Varva sill, apelsin, purjolök och peppar i en glasburk.

När lagen är rumstempurerad hälls den över sillblandningen och sen är det bara att vänta någon dag så är sillen klar.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept