web stats analyzer

onsdag 18 april 2012

Chokladtryffel med kolasmak

Skriv ut receptet



Det här är en variant på de andra tryfflarna du hittar här på Matlyckan. Grädden och sockret får koka ihop till en kolasås innan resten av ingredienserna tillsätts.

Jag valde att göra dem stora som sockerbitar, då blev det 30-40 stycken.

Det här behöver du:

1 dl vispgrädde
5 msk ljust muscovadoråsocker
200 g mörk choklad från IKEA
0,5 dl grädde
25 g smör
2 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda socker med grädde och koka upp och låt koka i 10 minuter.

Hacka chokladen och låt den smälta i den varma kolasåsen. Tillsätt mer grädde och rör ihop till en jämn smet.

Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet.

Vik ett bakplåtspapper i en form och häll därefter i smeten. Låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att det blir en rektangulär form på den stelnade tryffeln.

Skär lagom stora bitar och sikta över kakao.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Hannah sa...

Hittade denna blogg när jag sökte på hemgjord majonäs, och fastnade direkt! Imorgon skall jag prova på pastan med kycklingcurrysåsen! Ser fram emot fler härliga recept!

Säsongens recept