web stats analyzer

fredag 11 maj 2012

Stark röd curry

Skriv ut receptetDen här är ett utmärkt sätt att äta kyckling och ris. Vi  brukar ångkoka de frysta kycklingfiléerna som vi tillsätter men det går naturligtvis bra att låta kycklingen koka med i såsen. Dela då kycklingen i små bitar innan kokningen så tycker jag att du får ett bättre resultat. Använd kycklinglårfiléer så blir resultatet mycket saftigare (eftersom lårköttet tål kokning bättre än vanliga kycklingfiléer).

Det här behöver du till stark röd curry:

2 msk olja
1 gul lök
1 röd lök
2 tsk röd curry
1 burk kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk oystersås
7 limeblad
1 tsk socker
1/2 tsk ingefära (torkad)
1 morot
1 färsk broccoli
1 röd paprika
(4 champinjoner)
700 g kycklinglårfilé

Så här lagar du stark röd curry:

Stek löken i oljan några minuter utan att den tar färg. Tillsätt den röda curryn och låt steka någon minut till.

Blanda i kokosmjölk, fisksås, oystersås, limeblad, socker och ingefära. Låt koka ihop i 10 minuter.

Skär broccolin i små buketter, stammen skärs i smala bitar (använd hela broccolin). Skala och skiva moroten i långa, tunna skivor. Skiva paprikan i lite större bitar. (Skiva svampen)

Värm en stekpanna med lite olja. Om du har med svamp så börja med att steka den (eftersom den vätskar). Stek därefter grönsakerna på nästan högsta värmen i två minuter. Dra av spisen och lägg gärna på ett lock så får grönsakerna ånga lite.

I den här såsen brukar vi blanda kokt kycklinglårfilé som vi skär i mindre bitar. Det funkar naturligtvis utmärkt att använda räkor om du tycker det blir godare.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept