Sidor

onsdag 6 januari 2010

Sju bästa tillbehören till pannkaka



Pannkaka är något som alla i familjen äter med stor förtjusning och då blir det lätt så att det serveras pannkakor väldigt ofta. Här är några förslag hur du enkelt kan variera tillbehören till pannkakorna, kanske ett för de stora och ett annat för de små.

1. Sylt, glass och grädde

Klassikern. Fungerar utmärkt som både huvudrätt och efterrätt efter soppan.



2. Grönsakssås

En matig och smakrik sås. Det här goda såsen borde alla prova. Här hittar du recept på grönsaksröra till pannkakor.



3. Färska bär, sylt och mascarpone

När det är säsong för färska bär så slår det här pannkaktillbehören det mesta.



4. Rom, rödlök och smetana

En variant som funkar både som förrätt och varmrätt. En given lunchfavorit för den ofrivillige vabbaren.

5. Socker

Den icke-kladdiga varianten. Passar bra på heldagsutflykten.

6. Yoghurt, honung och sylt

I brist på grädde (och som ett lite "nyttigare" alternativ) kan pannkakorna serveras med yoghurt blandad med honung. 1 dl yoghurt blandat med 1 msk honung blir ganska lagom blandning.

7. Svampstuvning och ost (gratinerad)

När det blir överblivna pannkakor är det alltid läge för crêpes. Vi lägger upp ett recept inom sinom tid.

Här hittar du grundrecept på pannkakor.

1 kommentar:

  1. Tack sååå MYCKET har aldrig tänkt så värst mycket på att honung skulle kunna gå ihop sååå bra med pannkakor!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!