Sidor

torsdag 7 januari 2010

Torsk i ångugn - frusen torsk enkel tillagning



Visst vore det fantastiskt om det gick att tillreda torsk direkt från frusen form till en smaklig middag på bara 25 minuter? Har du en ångugn är det väldigt enkelt. Så här brukar vi göra.

Det här behöver du:

1 ångugn
400 g frusen torsk
0,5 dl vitt vin
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Lägg upp det frusna torskblocket i en form med kanter. Häll över vinet. Salta och peppra.

Ställ in i ångugnen (som är kall) och ställ ångugnen på mättad ånga (100 grader)  i 25 minuter. Det ger en innertemperatur på drygt 60 grader (vilket kanske är lite i överkant men fisken blir trots det saftig och god.

Buljongen i formen är en utmärkt sås som blandas med 1 msk persilja som reds av med lite mosad potatis. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

1 kommentar:

  1. Det ser verkligen supergott ut. Fisk äter vi tyvärr alldeles för sällan, men det är för att maken är så kinkig och "livrädd" för ben :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!