Sidor

måndag 3 augusti 2009

Spenatsoppa

spenatsoppa
Det här är en enkel och mycket god spenatsoppa. Den är lätt att laga och gillas av barnen. Servera gärna med ett gott bröd.

Det här behöver du:

1 paket (à 450 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk maizena
10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm peppar
4 ägg

Gör så här:

Smält smöret och stek löken utan att den tar färg.

Tillsätt maizena och rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning, den mer eller mindre frysta spenaten. Om du vill kan du ta en paus här och låta soppan vänta på att det är dags för middag. Spenat ska inte koka för länge eftersom den blir lite onyttig då, därför är det bättre att avvakta om du inte ska servera soppan direkt.

Koka upp och låt soppan koka i 10 minuter. Koka samtidigt äggen (6 minuter från att vattnet kokat upp är ganska lagom).

Tillsätt grädde och peppar och koka ytterligare 2 minuter.

Servera med nybakat surdegsbröd.

3 kommentarer:

  1. Kikar in hos er, soppan blev jag riktigt sugen på att prova:)
    Har faktiskt inte något bra recept på spenatsoppa.
    /S

    SvaraRadera
  2. Vilken fin matblogg ni har, hit kommer jag tillbaka helt klart! :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken fin blogg du har! Kommer gärna tillbaka!

    Spenat äts, i vår familj, alldeles för sällan. Det är riktigt gott!


    www.HelenaLjunggren.com

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!