Det här är en enkel och mycket god spenatsoppa. Den är lätt att laga och gillas av barnen. Servera gärna med ett gott bröd.
Det här behöver du:
1 paket (à 450 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk maizena
10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm peppar
4 ägg
Gör så här:
Smält smöret och stek löken utan att den tar färg.
Tillsätt maizena och rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning, den mer eller mindre frysta spenaten. Om du vill kan du ta en paus här och låta soppan vänta på att det är dags för middag. Spenat ska inte koka för länge eftersom den blir lite onyttig då, därför är det bättre att avvakta om du inte ska servera soppan direkt.
Koka upp och låt soppan koka i 10 minuter. Koka samtidigt äggen (6 minuter från att vattnet kokat upp är ganska lagom).
Kikar in hos er, soppan blev jag riktigt sugen på att prova:)
SvaraRaderaHar faktiskt inte något bra recept på spenatsoppa.
/S
Vilken fin matblogg ni har, hit kommer jag tillbaka helt klart! :-)
SvaraRaderaVilken fin blogg du har! Kommer gärna tillbaka!
SvaraRaderaSpenat äts, i vår familj, alldeles för sällan. Det är riktigt gott!
www.HelenaLjunggren.com