Sidor

söndag 28 juni 2009

Krämig potatissallad med creme fraiche


Det här är en god potatissallad med en mild dressing med precis lagom mycket majonäs och dijonsenap. Äpplet gör att den känns väldigt frisk.

Det här är den potatissallad som jag brukar göra när vi grillar och då tycker jag att potatissalladen ska vara lite krämigare. Den fungerar att servera nygjord, men potatissalladen smakar även gott kall och är perfekt på utflykt.

Det är alltid gott med någon färsk örtkrydda; timjan, persilja, basilika, gräslök, oregano eller dragon. Det viktiga är att utgå från ett bra grundrecept och det här är min bra bas när jag gör potatissallad.

Potatissalladen passar även bra till lufttorkat kött och klassisk rostbiff.

Det här behöver du:

1 kg potatis
100 g rödlök
1 äpple

1,5 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1/2 msk fransk senap
1/2 tsk salt

Gör så här:

Koka potatisen och låt den kallna.

Hacka potatis i 3 cm kuber. Hacka rödlöken fint och äpplet i 1 cm kuber.

Blanda alla ingredienser för dressing och blanda därefter med det hackade. Låt gärna stå några timmar innan servering.

Precis som DN skriver så är det värt besväret att göra sin egen potatissallad. Vill du hellre göra en sallad med vinegrette så prova vår potatissallad med sparris eller vår potatissallad med rödlök.

2 kommentarer:

  1. Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smaken

    SvaraRadera
  2. Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smaken

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!