Sidor

lördag 27 juni 2009

Kall sås med saffran och apelsin

Idag ska vi grilla lax. Eftersom det inte ska bli för torrt så tänkte jag göra en kall sås som går bra att förbereda. Efter lite letande och lite testande blev det så här. Den här såsen passar utmärkt till rökt eller grillad lax. Naturligtvis funkar den bra till vanlig ungsbakad lax också.

Det här behöver du:

0,25 g saffran
1 dl vitt vin
1,5 dl apelsinjos
1 msk apelsinmarmelad
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche

Gör så här:

Blanda saffran, vin, jos, marmelad och buljong. Koka ungefär 10 min på hög temperatur och reducera till 1 dl. Låt därefter svalna något.

Blanda i creme fraiche och ställ kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!