Sidor

lördag 21 december 2013

Varm julcider med kanel och vaniljstång med och utan alkohol

Den här drycken från början från Allt om mat bjöd jag på första julen vi firade hemma i vår lägenhet, i år tänkte jag se om det är lika gott som jag minns det...

Med astrakancider
1 liter torr astrakancider
1 kanelstång (cirka 4 centimeter)
1/2 vaniljstång
1 dl socker

Alkoholfritt alternativ
1 liter alkoholfri cider
1 kanelstång (cirka 4 centimeter)
1/2 vaniljstång
1/2 dl socker

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm till 65 grader. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen stå och dra några timmar. Värm cidern till 65 grader precis innan servering.

Om man vill ha den lite alkoholstarkare kan man spetsa med calvados eller vodka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!