Sidor

onsdag 12 juni 2013

Bönor i honungsvinegrette



Vi brukar ofta ha bönor på matbordet. Gärna i en god vinegrett med honung. I den andra salladskålen finns det ofta en ren tomatsallad (som barnen gillar) och när du blandar bönorna med tomaterna blir det en väldigt god sallad till oss som känner oss lite mera vuxna.

Det här är egentligen dubbel sats men det finns ingen anledning att göra mindre när man ändå håller på. Bönorna som blir över blir bara godare om de får dra någon dag i kylen.

Det här behöver du till bönor i honungsvinegrette

2 paket bönor eller kikärter
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 liten rödlök
några blad färsk basilika

Så här gör du bönor i honungsvinegrette

Skölj bönorna under rinnande vatten.

Finhacka rödlöken och skölj och hacka basilikan.

Vispa ihop vinäger, olja och honung. Tillsätt rödlöken och basilikan. Blanda i bönorna och rör runt.

Tips: Byt gärna ut basilikan mot någon annan örtkrydda för att matcha maten du serverar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!