Sidor

lördag 8 juni 2013

Chokladtårta med tryffel



Idag stod valet mellan chokladtårta med tryffel och rabarberpajen med havregryn och då blev det den här krämiga chokladtårtan med ett lager av chokladtryffel på:

Chokladtårtans botten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Garnering:
florsocker
strössel

Gör chokladtårtan så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form cirka 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant.
Smält smöret, rör i kakao, socker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sedan vetemjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen cirka 20 minuter (kakan ska vara kladdig i mitten).

Gör chokladtryffeln genom att koka upp smör och grädde. Dela chokladen i bitar och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält. Låt tryffeln svalna (gärna i kylskåp en timme) och bred sedan tryffeln på kakan. Låt kakan stå i kylskåp minst en timme innan servering.

Pudra över florsocker och strö över strö eventuellt strössel över. Servera med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!