Sidor

fredag 10 maj 2013

Rabarbermazarin - mazarin med rabarber



När vi var på Gotland och fikade på Rute Stenugnsbageri åt jag en himmelskt god mazarin med rabarber. Jag har flera gånger försökt göra något liknande och den här gången kom jag inte heller i närheten men den blev väldigt god:

Det här behöver du för att göra mazarin med rabarber:

2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula

Rabarberfyllning:
300 g rabarber
1 dl socker

Mazarinfyllning:
250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Florsocker att pudra över

Så här gör du mazarin med rabarber:

Arbeta ihop mjöl, socker och smör. Blanda i äggulan och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Tryck även upp degen på kanterna. Låt degen vila i kylskåp 30 minuter.

Skiva rabarbern och lägg dem i en kastrull. Blanda i socker och låt koka ihop 10 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmassa och smör. Rör ner äggen och sedan mjöl och bakpulver.

Ta ut formen ur kylen, sprid ut rabarberkompotten över botten. Fördela mazarinsmeten över rabarbern.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.

Låt kakan svalna, pudra över florsocker och servera!

1 kommentar:

  1. Vad gott det låter! Det här måste jag testa, hoppas att det kan bli redan i helgen...
    Trevlig helg!
    /Lisa

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!