Inspirationen till det här receptet hittade jag i en italiensk mattidning. Jag förstod inte riktigt varför löken kallades karamelliserad, men den blir onekligen söt, mild och god av den långsamma tillagningen.
Det här behöver du:
1 stor lök
0,5 dl olivolja
1 paket bacon
0,5 dl klippt persilja
350 g pasta (penne)
50 g riven parmesan
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen.
Hacka löken i båtar (skär mot lökens mitt) och stek dessa på svag värme i oljan. Löken ska puttra i 10-15 minuter innan den är färdig så under tiden hinner du steka baconet separat. Baconet ska vara någonstans mellan mjuk- och knaperstekt. När bacon är klar tillsätter du den klippta persiljan.
Blanda pastan med övriga ingredienser och servera toppat med nyriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!