Sidor

måndag 7 juni 2010

Marinerad champinjon, lök, paprika och blomkål


För många, många år sedan fick jag min första kokbok; Carl Butlers Kokbok. Receptet på första sidan provade jag först igår och det visade sig vara ett fantastiskt sätt att koka grönsaker. Som bonus blir det över en sagolik grönsaksbuljong.

Koktiden beror på grönsak och jag brukar koka flera sorters grönsaker när jag ändå håller på. Det är enkelt att ta upp de färdigkokta grönsakerna med hålslev för att därefter koka nästa.

Det här behöver du:

4 dl vatten
0,75 dl olivolja
1/2 citron
1/2 gul lök (50 g)
några persiljekvistar
1 tsk timjan
15 svartpepparkorn
1 msk hackad vitlök
1 tsk salt

Till exempel paprika, champinjon, lök, blomkål enligt säsong

Gör så här:

Mät upp vatten och olja i en kastrull. Finhacka och tillsätt löken. Pressa citronen och blanda i saften i marinaden. Tillsätt övriga kryddor och koka i 10 minuter.

Champinjon:

Dela champinjonerna i fyra delar. Koktid 8 minuter.

Lök:

Koka hela i 20 minuter. Koktid för delad lök är ungefär 5 minuter.

Blomkål:

Koka buketterna. Koktid 20 minuter.

Paprika:

Dela varje paprika i 12-15 delar. Koktid 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!