Den här jättegoda och kakan/tårtan firade vi fars dag med och nu senast serverades den som påsktårta.
Det här behöver du:
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Topping:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
75 g rumstempererat smör
Garnering:
kakao eller karamellströssel
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Rör i kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det smälta smöret.
Smörj en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175 grader 25 minuter. Låt kakan svalna.
Koka upp grädde, socker, sirap och choklad och låt koka under omrörning 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Hälls smeten på kakan och ställ in i kylskåp.
Pudra kakao över strax innan servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Ser fantastiskt smarrig ut!
SvaraRadera