Här är en enkel vardagsrätt hoppkokt på sånt man alltid har hemma. Den här pastarätten passar även för den som inte är så förtjust i tonfisk, tapenaden och tomaten gör att den fylliga smaken tar lagom mycket överhand.
Receptet räcker både till middag och en matlåda.
Det här behöver du:
3 msk hackad vitlök
0,5 dl tomatpure
1 burk tonfisk i olja
100 g svart tapenad (en halv burk)
1 buljongtärning med grönsakssmak eller motsvarande fond
1 msk råsocker, tex muscovado
1/2 msk vitvinsvinäger
500 g krossade tomater med basilikasmak
500 g krossade tomater med basilikasmak
500 g pasta, tex Barilla Girandole-Torsades kokas enligt förpackningen
Gör så här:
Stek vitlöken i olivoljan utan att den tar färg.
Tillsätt tonfisken och låt oljan i burken följa med. Stek någon minut och sönderdela fisken. Tillsätt tomatpuré och tapenaden. Rör runt så allt blandas innan du tillsätter övriga ingredienser. Låt koka ihop några minuter.
Blanda med den kokta pastan och servera med lite riven ost.
Det lät verkligen som en god och enkel tonfiskpasta. När jag delade lägenhet med en kompis brukade hon laga något liknande med en massa fetaost i. Det var också gott.
SvaraRaderaMinns fröken Dill
Det där lät verkligen gott. Tonfisk är den enda fisk i stort sett som jag äter och det är sällan jag lagar något med det utom röror, typ.
SvaraRaderaSå detta skulle definitivt vara något för mig.
Hoppas du får en bra helg!