Sidor
▼
tisdag 18 augusti 2009
Tomatsoppa
Hemligheten med en god tomatsoppa är att den ska koka tillräckligt länge, gärna över en timme. Dessvärre har man sällan så lång tid på sig och då finns det en smidig genväg. De smaksatta krossade tomaterna är förkokta och smakar därför fylligt och gott nästan med en gång. Därför behöver den här soppan bara koka fem minuter.
Använder du icke-smaksatta tomater rekommenderar jag minst en halvtimmes kokning.
Det här behöver du:
3 msk olivolja
3 msk hackad vitlök
1 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1000 g finkrossade tomat med basilika
4 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
2 krm salt
Gör så här:
Finhacka vitlöken. Fräs i olivoljan utan att vitlöken tar färg.
Låt sockret smälta i oljan. Tillsätt vinägern. Var försiktig att det inte bränner. Häll på de krossade tomaterna, vatten, salt och buljongtärning. Låt koka 5 minuter.
Varianter:
En variant på soppan är att ersätta vatten och buljongtärning med hemkokad buljong (alltså det som blivit kvar när du lagat exempelvis den här kycklingen med grönsaker eller buljongen efter den ångkokta kycklingen).
En annan variant är att låta soppan reducera till ungefär en liter. Då blir smaken intensivare och soppan betydligt tjockare. Fungerar utmärkt som förrätt!
Annat:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!