Sidor

söndag 26 juli 2009

Paj med röda vinbär och maräng


PAJDEG:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
1 äggula

FYLLNING:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 l röda vinbär

Smält matfettet. Blanda mjöl, socker och salt. Blanda i matfettet och rör i äggulan. Låt gärna degen vila kallt en halvtimme. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 225°C i 10 min.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare nåfon minut. Blanda i vinbären i marängsmeten och häll i pajformen.

Grädda i 150°C i ca 30 min tills marängen fått lite färg.

Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!