Sockerkaksbotten:
Den här sockerkaksbotten blir fantastiskt bra varje gång.
Smörj och bröa en kakform med löstagbara kanter. Formen ska vara 24 cm i diameter eller 2,5 liter stor. Sen behöver du
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
2 dl hett vatten
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Vispa i ganska precis 3-4 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt det heta vattnet och blanda om. Häll i den smorda formen.
Grädda i 175 graders värme längs ner i ugnen i 50 minuter. Låt kallna något innan du lossar formen.
När sockerkaksbotten har svalnat är det dags att fixa till fyllningen.
Mascarponekräm:
Vispa 2 äggvitor till skum och ställ åt sidan
Vispa pösigt
2 äggulor
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda i 250 g mascarpone och tillsätt därefter äggvitorna
Fyllning lager 1:
3 msk hallonsylt
1/2 mango i tunna skivor
1/2 sats mascarponekräm
Fyllning lager 2:
1 burk mango, 230 g avrunnen och passerad (går mycket enkelt med stavmixer direkt i burken)
1/2 sats mascarponekräm
Garnering:
2 msk spad från mangokonserven för att fukta översta lagret
1 mango skruven i stavar
1 dl grädde (ovispad mängd)
Gele:
1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
6 msk spad från mangokonserven
Tårttillverkningen:
Dela sockerkaksbotten i tre delar. Vänd den nedre delen med botten uppåt innan du lägger på hallonsylten. Fördela mangoskivorna jämt och sprid försiktigt ut mascarponekrämen.
Innan du lägger på nästa lager så sätt tillbaka den avtagbara kanten kring tårtan. Lägg på andra lagret sockerkaka och bred ut den passerade mangon. Sprid försiktigt ut krämen.
Lägg på locket och fukta det med spad.
Blanda ihop gelatinpulver med vatten och blanda det efter någon minut med det upphettade spadet. Låt kallna (det tar tid...)
Hacka upp en färsk mango i stavar och lägg ovanpå. När försiktigt på gelen på frukten när den börjar att stelna.
Spritsa på grädde så att allt blir fint.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!