3 3/4 dl strösocker
175 g smör
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
7 1/2 dl specialvetemjöl (450 g)
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl blåbär till blåbärsmuffinsen
1 1/2 msk kakao till chokladmuffinsen
Glasyr till chokladmuffins:
skalet av 1 apelsin
1 dl florsocker
1/2-1 msk pressad apelsin
Sätt ugnen på 225 grader. Rör socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda sedan ner i äggsmeten.
Dela smeten i två skålar och smaksätt den ena med blåbär och den ändar med choklad. Klicka ut smeten i dubbla muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsocker med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!