Sidor
▼
söndag 4 januari 2009
Gryta på högrev för vardag och fest
Ett riktigt mustig gryta på högrev som är väl värd besväret. Bacon och oliver ger grytan riktigt god smak och långkoket gör köttet riktigt mört.
Gör så här:
Bryn först av köttet och koka därefter i två timmar
1 kg högrev
50 g grovhackad lök
2 lagerblad
2 msk kalvfond
10 vitpepparkorn
vatten så det täcker (ca 1,5 l)
Stek utan att det tar färg
1 paket bacon
200 g gul lök skuret som båtar
1 msk hackad vitlök
Tillsätt och låt fräsa med ett par minuter
100 g palsternacka i encentimetersskuber
200 g potatis i encentimetersskuber
1 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
Tillsätt och låt sedan koka i 20 minuter
11 dl buljong (som köttet kokade i)
3 dl rödvin
2 tsk balsamvinäger
20 st urkärnade kalamataoliver
Den kokade högreven skuren i lagom stora bitar
Smaka av med ungefär 1 tsk salt
Red av med 1 msk maizena utblandat i vatten
Servera förslagsvis med ris.
Tack för inspirationen. Håller på att tillaga högrev just nu. Det kan man läsa om på www.matochco.se imorgon. :)
SvaraRadera