Sidor

söndag 4 januari 2009

Gryta på högrev för vardag och fest



Ett riktigt mustig gryta på högrev som är väl värd besväret. Bacon och oliver ger grytan riktigt god smak och långkoket gör köttet riktigt mört.

Gör så här:

Bryn först av köttet och koka därefter i två timmar

1 kg högrev
50 g grovhackad lök
2 lagerblad
2 msk kalvfond
10 vitpepparkorn
vatten så det täcker (ca 1,5 l)

Stek utan att det tar färg

1 paket bacon
200 g gul lök skuret som båtar
1 msk hackad vitlök

Tillsätt och låt fräsa med ett par minuter

100 g palsternacka i encentimetersskuber
200 g potatis i encentimetersskuber
1 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 tsk socker

Tillsätt och låt sedan koka i 20 minuter

11 dl buljong (som köttet kokade i)
3 dl rödvin
2 tsk balsamvinäger
20 st urkärnade kalamataoliver
Den kokade högreven skuren i lagom stora bitar

Smaka av med ungefär 1 tsk salt
Red av med 1 msk maizena utblandat i vatten

Servera förslagsvis med ris.

1 kommentar:

  1. Tack för inspirationen. Håller på att tillaga högrev just nu. Det kan man läsa om på www.matochco.se imorgon. :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!