Sidor

tisdag 31 maj 2016

Ångade maränger till ïl flottante

Ångkokta maränger till den klassiska franska efterrätten île flottante, flytande ö. Med hjälp av ångugn är det jättesmidigt att pochera maränger. Resultatet blir hur gott som helst.





Till 8 maränger behöver du:

äggvita från 3 ägg
2,5 dl socker


Vispa äggvitor på låg hastighet och tillsätt sockret lite i taget. Vispa på full hastighet när allt socker tillsats och vispa tills det går att vända på bunken utan att marängsmeten rinner ut.

Klicka eller spritsa ut smeten på plastfolie eller i skålar och tillaga i ångugn på mättad ånga i 20 min.




Lägg marängerna på en handduk medan de svalnar. Marängerna går bra att spara i kylskåp 1-2 dagar.

Servera med vaniljsås och om eventuellt färska bär som blåbär eller hallon. Rabarberkompott är också jättegott till.

De snyggaste blev snabbt uppätna men så fort vi gör det här igen ska jag komplettera med en bättre bild.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!