Sidor

söndag 20 april 2014

Indisk dal



Idag lagar vi en indisk dal med curry och andra kryddor. Indisk dal är en rätt som man alltid kan laga eftersom den bara kräver "skafferiråvaror". Indisk dal är enkelt, billigt och gott - därför har det blivit en återkommande favorit på Lyckan.

Det här receptet på indisk dal räcker ofta till en middag och ett par matlådor.

Det här behöver till Indisk dal:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör

1 tsk malen torkad ingefära
1/2 tsk spiskummin
1 krm kanel
1 krm malen muskot
1/2 msk curry

3 dl linser
1 burk körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
1,5 msk fond
1 tsk salt

ev. vatten

Så här gör du Indisk dal:

Hacka och stek löken i smöret. Skölj linserna och låt rinna av.

Blanda kryddorna och strö över löken. Tillsätt körsbärstomat, kokosmjölk och linser. Tillsätt fond och salt. Låt koka i en halvtimme. Rör om med jämna mellanrum så att linsgrytan inte bränner fast.

Späd eventuellt grytan med vatten om den blir för stabbig. Servera med kokt ris och en god sallad.

2 kommentarer:

  1. Vilken sorts linser? Att de håller ihop på bilden tolkar jag som gröna?

    SvaraRadera
  2. Bilden är tagen innan linserna kokade sönder, det ser inte lika snyggt ut när grytan kokat ihop :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!