Varmrätt på nyårsafton 2013. Marinaden med honung och citroncest ger mycket god smak.
Förutom familjen bjöd vi Anna, Lars och Lena på middag - alltså fem vuxna och 3 barn.
Det här behöver du till marinerad kalvstek
1,6 kg kalvstek
Marinad:
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm red hot chili pepper (torkad)
2 msk olivolja
0,5 tsk torkad rosmarin
citronskal från en citron (ungefär 1 tsk)
Så här gör du marinerad kalvstek:
Tvätta av citronen. Riv cesten med ett cestjärn.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en platspåse, häll över marinaden och förslut påsen. Låt marinera i tre timmar.
Stek ytan på köttet i en riktigt varm stekpanna.
Ställ in i ugnen på 150 grader med termometer som ska upp till 65 grader. Serveras med potatiskaka, sparris, bönsallad och reducerad rödvinssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!