Sidor

måndag 9 april 2012

Citronsås till pasta



En kanongod gräddig sås med skinka och citroncest.

Det här behöver du:

25 g smör
1 vitlöksklyfta
1 krm red hot chili pepper
120 g kokt skinka
2 citroner
3,3 dl grädde
ungefär 1/2 tsk salt
300 g pasta

Gör så här:

Stek vitlöken i smöret utan att den tar färg.

Tvätta citronerna ordentligt. När du river skalet är det viktigt att inte få med det vita i allt för stor omfattning eftersom det kommer ge såsen en besk smak.

Tillsätt pepparn, skinkan och cesten från de två citronerna. Rör om om värm.

Tillsätt grädde och låt koka i 50 minuter.

Smaka av med salt.

Blanda med nykokt pasta och servera med en god sallad.

4 kommentarer:

  1. Citron alltså, en av ett gäng saker jag inte skulle klara mig utan i köket. :-)

    SvaraRadera
  2. Kokar du citronerna länge? Det var so jag trodde det blev bittert.

    SvaraRadera
  3. Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten)

    SvaraRadera
  4. Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!