Sidor

onsdag 18 april 2012

Chokladtryffel med kolasmak



Det här är en variant på de andra tryfflarna du hittar här på Matlyckan. Grädden och sockret får koka ihop till en kolasås innan resten av ingredienserna tillsätts.

Jag valde att göra dem stora som sockerbitar, då blev det 30-40 stycken.

Det här behöver du:

1 dl vispgrädde
5 msk ljust muscovadoråsocker
200 g mörk choklad från IKEA
0,5 dl grädde
25 g smör
2 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda socker med grädde och koka upp och låt koka i 10 minuter.

Hacka chokladen och låt den smälta i den varma kolasåsen. Tillsätt mer grädde och rör ihop till en jämn smet.

Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet.

Vik ett bakplåtspapper i en form och häll därefter i smeten. Låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att det blir en rektangulär form på den stelnade tryffeln.

Skär lagom stora bitar och sikta över kakao.

1 kommentar:

  1. Hittade denna blogg när jag sökte på hemgjord majonäs, och fastnade direkt! Imorgon skall jag prova på pastan med kycklingcurrysåsen! Ser fram emot fler härliga recept!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!