Det här är en enkel vitvinssås som matchar en middag med genomgående champagne. Valet av vin avgör hur såsen kommer smaka och därför är det viktigt att matcha matvinet smakmässigt.
Till vitvinssåsen rekommenderas en torr och frisk champagne, men eftersom jag hellre dricker champagnen till maten så kokar jag vitvinssåsen på en bra Cremant istället.
Det här behöver du till vitvinssåsen (10 pers)
4 scharlottenlökar
2 msk smör
5 msk vetemjöl
3 dl Crémant de Bourgogne
3 dl vatten
2 msk fiskfond
1 krm peppar
1 knivsudd Chili Pepper Ancho Style
3 dl vatten
2 msk fiskfond
4 dl grädde
1,5 tsk salt1 krm peppar
1 knivsudd Chili Pepper Ancho Style
Så här gör du vitvinssåsen
Finhacka löken och fräs i smör på medelvärme i 10 minuter. Löken ska inte ta färg.
Pudra över mjölet och tillsätt vin, vatten och fiskfond. Koka upp och låt koka några minuter.
Tillsätt grädden Låt koka ihop tio minuter. Smaka av med saltet, pepparn (jag tog några tag med svartpepparn och några med vitpepparn) och den milda chilin (har du ingen chili funkar det bra med lite cayennepeppar).
Servera till kokt fisk och potatis.
Tillsätt grädden Låt koka ihop tio minuter. Smaka av med saltet, pepparn (jag tog några tag med svartpepparn och några med vitpepparn) och den milda chilin (har du ingen chili funkar det bra med lite cayennepeppar).
Servera till kokt fisk och potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!