Sidor

måndag 6 juni 2011

Stekta champinjoner - Meze



Ett trevligt tillbehör som serverades som smårätt på en meze-tallrik.

Det här behöver du:

10 champinjoner
1 liten gul lök
1 msk olivolja
4 kvistar bladpersilja

Gör så här:

Rensa och dela champinjonerna i kvartar.

Stek löken och svamp i oljan på medelhög värme.Svampen ska få lite färg och det betyder att du inte ska röra runt för mycket under stekningen.

Skölj och hacka persiljan och tillsätt när svampen fått lite färg (kanske inte på alla sidor, men på nån).

--

Det går naturligtvis bra att byta den gula löken mot en vitlökklyfta.

Som vintips till meze skulle jag säga allroundvinet Rocca di Montemassi Sangiovese (2007) på BiB. Det här vinet har länge varit en favorit på Matlyckan och är också vinet som jag fick rekommenderat när jag frågade på systemet om ett vin som "passade när barnen hade somnat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!