När du blandar rabarber och kola får du ett av våra favoritrecept på knäckig rabarberpaj. Det här receptet på knäckig rabarberpaj med kolasmak är helt i klass med receptet på vår gamla vanliga rabarberpaj med havregryn och är en klar favorit i familjen.
Finns det något somrigare än rabarber och något godare än rabarberpaj? Eftersom rabarbern är väldigt sur så behövs det mycket socker för att få till en god efterrättspaj. Hemligheten med det här receptet är att låta såsen koka ihop några minuter till en kolasås. Pajen får en knäckig yta och sötman balanserar syran vilket ger en underbart god rabarberpaj.
Finns det något somrigare än rabarber och något godare än rabarberpaj? Eftersom rabarbern är väldigt sur så behövs det mycket socker för att få till en god efterrättspaj. Hemligheten med det här receptet är att låta såsen koka ihop några minuter till en kolasås. Pajen får en knäckig yta och sötman balanserar syran vilket ger en underbart god rabarberpaj.
Eftersom vi har strykande åtgång på rabarber här på matlyckan så har vi sedan förra året kompletterat den lilla trädgården med ytterligare två rabarberplantor. Nu har vi en rabarbersort som följde med huset, en som vi fått av grannen (som förmodligen är samma som den vi hade) och en variant med lite mindre oxalsyra (Elmblitz). Oavsett vilken sort vi använder blir det här alltid lyckat resultat med det här receptet på knäckig rabarberpaj.
Det här behöver du till knäckig rabarberpaj med kolasmak:
1 msk potatismjöl
2 msk socker
2 msk socker
150 g smör
Ät rabarberpajen med vaniljsås, grädde eller glass.
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
Så här gör du knäckig rabarberpaj med kolasmak:
Skiva rabarbern och lägg dem i en pajform, strö över sockret och potatismjölet.
Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap och grädde och koka ihop kolasåsen tills det tjocknar lite, cirka 5 minuter.
Så här gör du knäckig rabarberpaj med kolasmak:
Skiva rabarbern och lägg dem i en pajform, strö över sockret och potatismjölet.
Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap och grädde och koka ihop kolasåsen tills det tjocknar lite, cirka 5 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, vanlisocker och socker i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna i kolasåsen.
Bred smeten över rabarberna och ställ in i ugnen i 30 min i 175 grader.
Bred smeten över rabarberna och ställ in i ugnen i 30 min i 175 grader.
Ät rabarberpajen med vaniljsås, grädde eller glass.
Verkar vara ett himla gott recept, men jag undrar hur i hela fridens namn du lyckas koka en kolasmet på 5 min?
SvaraRaderaSer riktigt god ut! Du kanske vill lägga upp den på Rabarberpaj.se :)
SvaraRadera@Rabarberpaj.se
SvaraRaderaReceptet säger att det trivs bra här på Matlyckan :)
Det här receptet var jättegott! Ganska fast smet som inte rinner ner i frukten! Ny favorit, tack så mycket!
SvaraRadera