Sidor

lördag 2 april 2011

Rostad blomkål



Att rosta blomkål är ett alldeles utmärkt sätt att tillaga denna delikata grönsak. Den rostade blomkålen blir lite söt och naturligtvis lite mjukare och mildare i ugnen. Vi brukar servera rostad blomkål som ett komplement till pasta med någon sorts pastasås.

Det här behöver du:

1 blomkålshuvud
1 bakplåtspapper
1 msk olivolja

Gör så här:

Skär blomkålen i tunna skivor med en vass kniv.

Strö ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och tillaga i varmluftsugn på 175 grader i cirka 15 minuter.


1 kommentar:

  1. Rostad blomkål, låter som något i min smak. Det här måste jag testa. Tack för inspirerande inlägg! /michael

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!