Smarriga och lättlagade chokladmuffins med ingredienser som oftast finns hemma. De här jättegoda chokladmuffinsen är enkla att baka och förhöjer verkligen vinterfikat.
Receptet är halverat och det blir ganska exakt 8-9 muffins. Vi smälter smöret i mikron och vispar snabbt ihop övriga delar av receptet till en smidig smet och efter fem minuter står muffinsen i sina former i den varma ungen. Varje muffins får en bit choklad i mitten innan de åker in i ugnen.
Receptet är ett klassiskt muffinsrecept kompletterat med lite mjölkchoklad i mitten av varje muffin, mörk och ljus choklad med ett segt innehåll i mitten. Servera chokladmuffinsen varma eller kalla.
Chokladmuffinsen är goda som de är men kan naturligtvis serveras tillsammans med grädde, glass eller frukt.

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker (220 g)
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bakpulver
17-18 bitar mjölkchoklad
Det här behöver du:
50 g smör
1 ägg
1.25 dl socker (110 g)
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl (60 g)
2 krm bakpulver
8-9 bitar mjölkchoklad
Gör så här (8 st):
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i mikron och låt svalna.
Blanda alla ingredienser utom mjölkchokladen och häll i det avsvalnade smöret innan allt vispas till en jämn smet.
Häll smeten i 8-9 formar (de ska bara vara halvfylda eftersom de stiger i ugnen). Sätt en bit choklad i varje form.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen.
Om du hellre vill göra hel sats (16 st):
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker (220 g)
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bakpulver
17-18 bitar mjölkchoklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!