Sidor

söndag 21 november 2010

Syrad vitkål



Syrad vitkål är ett perfekt tillbehör till exempelvis räkor med nudlar.

Den här rätten är en del av söndagsmiddagen inspirerad av ett besök på Westermalms sushi och en utmärkt lunch bestående av Tzay - en soyabaserade vegatarisk produkt påhittat av några munkar i Asien.

Det här behöver du:

400 g vitkål
1 msk smör
1 krm red hot chili pepper
1 msk råsocker
1 msk citronsaft
1/2 tsk fisksås

Gör så här:

Strimla vitkålen och fräs i smöret i två-tre minuter.

Blanda övriga ingredienser och blanda med vitkålen.

Låt svalna och servera som tillbehör till en asiatisk middag eller som enkel surkål till en skiva färdigkokt helgskinka.

Bild Creative Commons pizzodisevo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!