Naturligtvis går det att göra pannkakorna lite "nyttigare" genom att byta ut mjölet mot något sorts vetemjöl med mera fullkorn, men ärligt talat så är det bara att inse att det inte blir lika gott.
Det här behöver du:
300 g mjölk
75 g vetemjöl (1,25 dl)
1 krm salt
1 msk smör
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom smöret till en smet. Smält smöret i pannkakslaggen och tillsätt det till smeten. Det som blir kvar i stekpannan är precis lagom mycket för att smörja pannkakslaggen.
Stek en knapp deciliter smet på 60 % värme. När laggen är riktigt varm kan det vara idé att sänka värmen ett snäpp (ungefär efter pannkaka fyra).
Servera som efterrätt med sylt och vispad grädde eller som huvudrätt/förrätt med den här goda grönsaksröran.
Stek en knapp deciliter smet på 60 % värme. När laggen är riktigt varm kan det vara idé att sänka värmen ett snäpp (ungefär efter pannkaka fyra).
Servera som efterrätt med sylt och vispad grädde eller som huvudrätt/förrätt med den här goda grönsaksröran.
Pannkakor är en av de få maträtter som man kan behöva recept med exakta mått till. Stort tack för tipset med andra ord!
SvaraRaderaHälsningar från fröken Dill