Sidor

torsdag 24 december 2009

Apelsinsill



Den här sillen är med för femte året på julbordet. Den är ganska mild och jag tror bestämt att barnen tycker den är god. Speciellt när de varit med och varvat sillen med allt det andra. Receptet är är både knyckt och lånat från Buffé.

Det här behöver du:

1,5 dl färskpressad apelsin (1,5 apelsin)
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
4 sillfiléer (inläggningsill)
10 cm purjolök
En halv apelsin i skivor
10 stötta vitpepparkorn

Gör så här:

Pressa apelsinen och blanda josen med socker och ättikssprit. Koka upp och låt svalna.

Skär sillen i 2 cm breda bitar. Skölj apelsinen och skiva den i tunna skivor. Skölj och skiva purjolöken. Varva sill, apelsin, purjolök och peppar i en glasburk.

När lagen är rumstempurerad hälls den över sillblandningen och sen är det bara att vänta någon dag så är sillen klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!